توسعه آسانسور

سیلندرهای دو قلوی آسانسور هیدرولیک


آسانسورهای هیدرولیکی :


در صورت وجود فضای کافی برای نصب در آسانسورهای هیدرولیکی بیش از ظرفیت 2 تن از دو جک استفاده می شود. ترکیب سیلندرهای دو قلو همانند سیلندرهای کناری تکی می توانند مستقیم یا غیر مستقیم عمل کنند.


محدودیت های سیلندرهای دو قلو شامل موارد زیر می باشد:

* افزایش اندازه محور

* افزایش هزینه های نصب و کارکرد به علت استفاده از دو جک.

* محدودیت حمل بار تا حدود 20 تن




آسانسور خودروبر 





در این نوع آسانسور سیلندر و پیستون در دو طرف کابین قرار داده می شوند و به این ترتیب می توان بارهای سنگین تری را در مقایسه با آسانسور با سیلندر تکی حمل نمود.



---------------------------------------------------------

مزایای آسانسور هیدرولیک :

1- نیازی به اتاق موتورخانه در بالای چاهک آسانسورهای هيدروليکی نبوده و می توان موتورخانه را با حداقل اشغال فضای موجود در اطراف چاه  در نظر گرفت.


2- نیازی به آهنکشی چندانی در آسانسور های هيدروليکی غیر مستقیم (INDIRECT) نمی باشد؛ در حالی که در سیستم آسانسورهای کششی به چهارچوب فلزی برای نصب ریل نیاز می باشد. از این رو هم هزینه مواد مصرفی (ناودانی و نبشی و ...) و هم دستمزد نصب کاهش می یابد.


3- ايمنی آسانسورهای هيدروليکی غیر مستقیم به دليل استفاده از پاراشوت و شير ترکيدگی (راپچرولو) و شير ايمنی دو برابر آسانسورهای کششی است.


4- هزينه تعمير و نگهداري آسانسورهای هيدروليک به مراتب از آسانسورهای کششی کمتر است.


5- بهره برداري موثرتر از فضاي ساختمان :

الف - سطح چاه مورد استفاده آسانسورهاي هيدروليكي در حدود 12% كمتر ازآسانسورهاي كششي مي باشد. قسمت بالاي چاه (بخش زير سقف) آسانسورهای هيدروليکی به مراتب تميز تر باقی مي ماند. آسانسورهاي هيدروليكي نياز به اتاق ماشين در بالا نداشته ولي به يك مقدار فضا (OVER HEAD) در بالاي پشت بام نياز دارد كه آن هم به علت رعايت مقررات ايمنی مربوطه مي باشد.

ب _ از آنجائيكه آسانسورهاي هيدروليكي از نوع مستقيم نيرو و بار عمودي به ساختمان تحميل نمي كند ابعاد ستون هاي ساخته شده در اطراف چاه به طرز چشمگيري كاهش مي يابد.

پ _ از آنجائيكه اتصالات مكانيكي بين پاور يونيت و جک آسانسورهاي هيدروليكي را لوله ها و لوله هاي محافظ ( داكت ها ) تشكيل مي دهند ، ميتوان از اين خصوصيت قابليت انعطاف استفاده نموده و بخش پاور يونيت را در محل مناسبی در شعاع حداکثر 12 متری سيلندر هيدروليک نصب نمود.


آسانسور بار و نفربر هیدرولیک



6 - به منظور بالا بردن بار هاي سنگين ، موثر ترين وسيله مي باشد.

هنگامي كه مايل به استفاده از آسانسوری با تراول هاي كوتاه و ظرفيتی بيش از چهار تن هستيم اهميت آسانسورهاي هيدروليكي آشكار تر مي گردد زيرا كه بطور اصولی سيستم های هيدروليكی ، دارای توان و نيروي بالا برنده قوي و راندمان مكانيكي خوب ، همراه با هزينه كمتر مي باشند .

هنگامي كه نيازي به سرعت هاي بالاتري نمي باشد ، آسانسورهاي هيدروليكي مي توانند با ظرفيت هاي بسیار بالا برای حمل واگن هاي پر بار و سنگين و يا كاميون هاي بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.


7- پائين آمدن سريع همراه با هزينه كمتر

از آنجائي كه پائين آمدن آسانسورهاي هيدروليكي توسط نيروی ثقل تامين مي گردد لذا كاربردهاي فراواني براي سريع پائين آمدن آسانسور وجود داشته كه بدون استفاده از نيروی برق انجام مي گيرد.

__________


انواع آسانسور هیدرولیک :

انواع آسانسور هیدرولیک را میتوان بر اساس شاخص های گوناگونی دسته بندی کرد . انواع آسانسور هیدرولیک بر اساس نوع و روش کارگذاری جک هیدرولیک مورد بحث قرار می گیرد . آسانسورهای هیدرولیکی با استفاده از جک هیدرولیک و پاوریونیت و بواسطه جریان روغن حرکت می کنند . بنابراین همانطور که عنوان شد ، انواع آسانسور هیدرولیک بر اساس تفاوت هایی که میان انواع جک و پاوریونیت وجود دارد دسته بندی می شوند. در این دسته بندی که بیشتر جنبه کاربردی دارد ، انواع آسانسور هیدرولیک بر اساس تعداد ، نوع ، موقعیت و روش نصب جک تعریف می شوند . بر این اساس انواع آسانسورهای هیدرولیک در زیر فهرست شده اند:

• آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم

• آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم

• آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم

• آسانسور هیدورلک یک جک در کنار غیرمستقیم

• آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار غیرمستقیم

• آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم تلسکوپی

• آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم تلسکوپی

• آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم تلسکوپی

• آسانسور هیدرولیک کششی



آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم



------------------

کلیاتی درباره آسانسورهای هیدرولیک:

پیش از بررسی انواع آسانسور هیدرولیکی ، لازم است شرح خلاصه ای درباره این نوع آسانسور داده شود . آسانسورهای با عملکرد هیدرولیکی ، انواعی از آسانسور هستند که با جک و پاوریونیت هیدرولیک عمل می کنند . بررسی چگونگی حرکت از نظر محاسباتی و تئوریک ، با دو پارامتر مهم “فشار” و “جریان” توضیح داده می شود .

--------------

طرز کار آسانسور هیدرولیک :

عملکرد اسانسور هیدرولیکی در جهت بالا و جهت پایین کمی متفاوت است . در حرکت جهت بالا، جریان روغن پیستون جک را به سمت بالا هدایت می کند . این جریان روغن بوسیله پمپ هیدرولیک ایجاد می شود . پمپ نیروی لازم برای گردش را از الکتروموتور تامین می کند . در حرکت جهت پایین نیز جریان روغن باعث حرکت جک می شود . ولی تفاوت در اینجاست که به دلیل وجود نیروی ناشی از وزن کابین و یا بار ، کافی است شیر برگشت باز شود تا روغن به سمت مخزن حرکت کند و در نتیجه پیستون جک به پایین حرکت کند . بنابراین، نیازی به عمل کردن موتور و پمپ در خرکت جهت پایین نمی باشد.


نصب جک آسانسور هیدرولیک



-----------

ساختار و اجزای آسانسور هیدرولیکی :

بطور کلی می توان ساختار آسانسور هیدرولیکی را متشکل از سه گروه اجزای هیدرولیکی ، اجزای مکانیکی و اجزای الکتریکی دانست . آنچه وجه تمایز اصلی آسانسورهای هیدرولیک از انواع دیگر آسانسور است در گروه قطعات هیدرولیک نمایانگر است . قطعات مکانیکی آسانسور و قطعات الکتریکی تا حدود زیادی مشابه سایر سیستم ها می باشند:

-----------

عمده قطعات هیدرولیک آسانسور :

• جک آسانسور هیدرولیک

• پاوریونیت آسانسور هیدرولیک

• کارسلینگ آسانسور هیدرولیکی

• شلنگ هیدرولیک

• روغن هیدرولیک


آسانسور برانکاردبر هیدرولیک



------------

کاربرد مناسب آسانسور های هیدرولیکی :

دفاتر اداری دو سه یا چهار طبقه

- ساختمان های مسکونی دو سه چهار و پنج طیقه

- بیمارستان های کوچک، کلینیک ها تا سه طبقه

- ساختمان های دولتی تا چهار طبقه و سطح مفید 15 هزار متر مربع

- کارخانه ها و مراکز صنعتی کوتاه که نیاز به انتقال بارهایی از 450 کیلوگرم الی 55 تن دارند

- پارکینگ های طبقاتی و ساختمان های بزرگ برای حمل خودرو

- آسانسورهای مسافری - باری در فروشگاه ها

- آسانسورهای معلول بر که به عنوان مکمل پله برقی عمل می کنند.

- آسانسورهای شیک پانورامیک در لابی هتل ها و طبقات اولیه مراکز خرید و پاساژ.


آسانسور باربر هیدرولیکی



-------------

کاربرد نامناسب آسانسورهای هیدرولیک:

- اغلب فروشگاه های بزرگ

- بیمارستان های بیش از ۴ طبقه.

- ساختمان هایی که بیش از ۱۴ متر میر حرکتی دارند

- در محل هایی که ایجاد و کندن چاله در آن ها همراه با خطرات فوق العاده است استفاده از سیستم هیدرولیک با جک مستقیم توصیه نمی شود .


آسانسور خانگی هیدرولیکی



---------

شیر ایمنی (Rupture Value) :


شیر ایمنی یا پاراشوت هیدرولیک مهم ترین بخش یک جک آسانسور می باشد که روی سیلندر جک نصب گردیده رابط ببین شیلنگ هیدرولیک و جک می باشد و روغن از این طریق به جک وارد یا خارج می گردد .

عملکرد آن به این طریق است که حجم عبوری روغن را کنترل و در صورتی که کابین سرعت بیش از حد داشته باشد و یا اینکه شیلنگ هیدرولیک پاره شده باشد باعث قطع خروج روغن و توقف کابین می گردد .

.--------

موتورخانه :


موتور خانه آسانسور هیدرولیک فضایی است که موتور محرکه و تابلو کنترل و تجهیزات دیگر آسانسور را در خود جای می دهد که مساحت دربچه تخلیه ها نباید کمتر از ۱ درصد مساحت مقطع چاه آسانسور باشد .

درب ورودی موتورخانه باید حداقل ‎به عرض 90 سانتی متر با ارتفاع 190 سانتی متر باشد

و قفل آن میبایست به گونه ای باشد ‏ که از سمت داخل بدون نیازبه کلید باز شده و از بیرون با کلید باز شود .

درجه حرارت موتورخانه در حدود 5 تا 40 سانتی گراد باید حفظ شود .

شدت روشنایی درکف موتور خانه نیز باید حداقل 200 لوکس تامین گردد . فن جهت تعویض هوا نیز در موتورخانه 12-14 بار در ساعت در نظر گرفته میشود .

درب اضطراری حداقل ابعاد آن 60 سانتیمتر در 60 سانتیمتر باید در نظر گرفته شود . پیشنهاد می گردد همواره یک ضلع موتورخانه آسانسور های هیدرولیکی حداقل ۲ متر بوده (عمق با عرض )

و ارتفاع آن نیز کمتر از ۲ متر باشد در صورتی که موتور خانه آسانسور هیدرولیک مجاور با چاه باشد عرض دیوار مجاور هم اندازه دیوار چاه خواهد بود و امکان دسترسی به داخل چاه آسانسور نیز از طریق موتورخانه جهت انتقال تجهیزات نیز وجود خواهد داشت .

کابین باید به نحوی ساخته شود که حداقل بتواند وزن دو نفر را بدون انحراف دایمی در آن تحمل کند .

کف کابین از ورق فولادی است که ممکن است جهت کاهش سر و صدا از ورقه چوبی نیز در ان بکار برده می شود .

روی کف جهت تزیینات داخل کابین از سنگ گرانیت سرامیک یا کف پوشش ضد خش و در کابین های خودرو بر از ورق اجدار فلزی استفاده می گردد .

بدنه کابین نیز با توجه به کاربری آسانسور میتواند از پوشش های فرمیکا یا استیل روی تخته های نیوپان تزیین گردد . برای آسانسور های صنعتی , باربر و خودرو بر بدنه کابین از پانل های فلزی فرم داده شده استفاده می شود که باید در برابر نیروهای جانبی مقاوم باشد و از لرزش و ارتعاش دیواره ها جلوگیری شود.



آسانسور مسافربر هیدرولیک



-------------

ويژگي هاى آسانسور هيدروليك:

- ضريب ايمنى بالا

- حركت نرم و روان ، بدون لرزش و بدون شوک

- کارکرد آرام و کم صدا

- صرفه جویی در مصرف برق

- عدم نیاز به ساخت موتورخانه در بالا چاه آسانسور

- عدم نیاز به کنده کاری زیاد در پائین

- نصب راحت و آسان

__________

تعمیر و بازسازی آسانسور

تعمیر ، بازسازی و سرویس و نگهداری انواع آسانسورهای هیدرولیک و کششی.

تعمیر آسانسورهای مسافری ، باری ، خانگی و آسانسورهای برانکاردبر و تخت بر بیمارستانی.

تعمیر آسانسورهای خودروبر ، لیفتراک بر و آسانسورهای باربر سنگین.

تعمیر آسانسورهای صنعتی خاص ضدانفجار ، ضد جرقه ، ضد گرد و غبار معادن و آسانسورهای اتاق تمیز استریل .

_________________

برای کارکرد صحیح و راهبری درست آن در آسانسور باید از نصاب مجرب و تعمیرکار متخصص و باسابقه آسانسور استفاده نمود. که مشخصاً برای سرویس و نگهداری دوره ای حتماً باید سرویسکار آموزش دیده اعزام نمود و لازم است دوره های آموزشی برای سرویسکاران اعزامی تهیه دیده شود و گواهی معتبر برای افراد حائز شرایط صادر گردد.

- تعمیر و تعویض کلیه قطعات آسانسور های کششی (سیم بکسلی) شامل موتور گیربکس ، فلکه اصلی ، فلکه هرزگرد ، درب لولائی و اتوماتیک ، ریل ، کابین ، پاراشوت گاورنر ، تابلوی فرمان

_

تعمیر و سرویس آسانسور


________________

- تعمیر و تعویض قطعات آسانسورهای هیدرولیک شامل جک ، پاوریونیت موتور ، پمپ ، شیر هیدرولیک و سایر متعلقات . آسانسور مسافری ، باری ، خودروبر ، بیمارستانی ، خانگی ، آسانسور ضد انفجار و انواع بالابر . تعمیر آسانسور مسافری ، نفری ، خانگی .

-----------------

ارتعاشات کابین به دو دسته عمده که شامل ارتعاشات عمودی و افقی کابین است تقسیم می شود. ارتعاشات عمودی کابین که در حین حرکت آن به جهت بالا تولید می گردد در آسانسورهای هیدرولیک می تواند به دلیل مشکلات زیر باشد:

1. ایراد در فلکه های هرزگرد

2. نامتعادل بودن (بالانس نبودن) فلکه های هرزگرد

-----------------------

سرویس و نگهداری اصولی آسانسور توسط افراد متخصص و صلاحیت دار بسیار مهم و ضروری می باشد.

آسانسور مانند سایر دستگاه ها به دلیل داشتن قطعات مصرفی نیاز به بازدیدهای دوره ای و در صورت لزوم تعویض قطعات مستهلک شونده نظیر لنت کفشک ها یا بازدید روغن کاری ها و غیره خواهد داشت. از آنجاکه کارکرد غیر صحیح آسانسور می تواند تبعات سوء جانی و مالی در بر داشته باشد، لذا این شرکت بعد از اتمام نصب و اجرای پروژه در مرحله بهره برداری همواره بر آن شده است تا با خدمات سرویس و نگهداری مستمر و دوره ای و بازدیدهای منظم و آموزش های لازم به بهره بردار علاوه بر سالم نگه داشتن آسانسور از هرگونه حادثه سوء پیشگیری به عمل آورد.

برای کارکرد صحیح و راهبری درست آن در آسانسور باید از نصاب مجرب و تعمیرکار متخصص و باسابقه آسانسور استفاده نمود. که مشخصاً برای سرویس و نگهداری دوره ای حتماً باید سرویسکار آموزش دیده اعزام نمود و لازم است دوره های آموزشی برای سرویسکاران اعزامی تهیه دیده شود و گواهی معتبر برای افراد حائز شرایط صادر گردد.

- تعمیر و تعویض کلیه قطعات آسانسور های کششی (سیم بکسلی) شامل موتور گیربکس ، فلکه اصلی ، فلکه هرزگرد ، درب لولائی و اتوماتیک ، ریل ، کابین ، پاراشوت گاورنر ، تابلوی فرمان

_________________

تعمیر و بازسازی آسانسورهای از رده خارج و به روز کردن آن ها

بازسازی آسانسورها مشخصاً در ساختمان های تجاری، اداری و بیمارستان ها به دلیل ترافیک زیاد در مواردی صورت می گیرد که خرابی ها با سرویس دوره ای مرتفع نگردد و در مواردی تعویض بعضی قطعات نظیر تابلو فرمان و ارتقاء تکنولوژی و بالا بردن امکانات آسانسور باعث ایمنی بیشتر و راحتی مسافران می گردد.

همچنین بازسازی و تزئین داخل کابین و نورپردازی موجب افزایش زیبایی خواهد شد.

- تعمیر و بازسازی آسانسورهای مسکونی، اداری، تجاری و بیمارستانی

- تعمیر و بازسازی آسانسورهای خودروبر ، لیفتراک بر و باربر صنعتی

- تعمیر و بازسازی آسانسورهای خاص ضد انفجار و ضد گرد و غبار

- تعمیر و بازسازی انواع آسانسور و بالابر کششی و هیدرولیک

------------------

انتقال نیرو به کابین به دو روش مستقیم و غیر مستقیم میسر است

-----------------

واحد تامین فشار آسانسور (پاوریونیت Power Unit) عمدتأ شامل تجهيزات زير می باشد:

- تانک یا مخزن روغن

- پمپ اسکرو

- الكتروموتور

- شیرهای کنترل کننده جریان

- ساير اقلام و متعلقات


آسانسور خانگی هیدرولیک



---------------

مشاوره ، طراحی و اجرای انواع آسانسورهای کششی و هیدرولیک . جهت دریافت مشاوره فنی و انتخاب نوع دستگاه با شماره 02188874850 یا 02186087162 واحد فروش شرکت توسعه آسانسور تماس حاصل فرمایید و یا درخواست خود را به شماره 09378107645 واتساپ نمائید.


مطالعه بیشتر:


      آسانسور باربر هیدرولیک

      آسانسور مسافربر هیدرولیک