نصب آسانسور هیدرولیک
نصب آسانسور هیدرولیکی
پس از خرید قطعات آسانسور توسط متخصصین این زمینه، نوبت به عملیات نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیک می رسد. که بایستی توسط افراد خبره و متخصص انجام گیرد.
جک آسانسور هیدرولیکی
مقدمه ای بر نصب آسانسور
افزایش جمعیت و میل به سکونت افراد در شهرها سبب شد تا تعداد طبقات ساختمان ها و آپارتمان ها از یک و یا دو طبقه فراتر رود بالا رفتن ارتفاع ساختمان ها نیاز به وجود آسانسور را افزایش داد. آسانسور جابجایی بین طبقات را سهولت بخشید. با توجه به نیاز ایجاد شده افراد و شرکت های زیادی به فعالیت در زمینه طراحی و نصب آسانسور و فراگیری دانش آن پرداختند.
نصب آسانسور، فرایندی کاملا تخصصی است. این کار نیاز به تجربه، دانش و صلاحیت فنی دارد. رویه نصب، مجموعه ای از فعالیت های متعدد استاندارد و نظام مند است که باید با دقت و مهارت صورت گیرند. نصب تجهیزات نیرو محرکه، ریل ها، سیم بکسل ها و … بخش هایی از این کار می باشند. همچنین نصب کابین و درب های آسانسور، سیم کشی ها، ادوات چاه و در نهایت راه اندازی آسانسور از دیگر مراحل مهم این کار می باشند. پس از مرحله نصب و راه اندازی دستگاه وارد فاز بهره برداری می گردد. البته با شروع بهره برداری لازم است سرویس و نگهداری آسانسور به صورت دوره ای آغاز شود.
نصب آسانسور هیدرولیک باید توسط نصابان آموزش دیده و زیر نظر مدیران فنی تشخیص صلاحیت شده انجام گیرد.
عملیات نصب جک در زیر آسانسور هیدرولیکی
عملیات نصب
عملیات نصب شامل موارد زیر است :
1. تهیه نقشه های مهندسی جانمایی چاهک آسانسور شامل جزئیات آرماتوربندی، فواصل و سایز آرماتورها، جزئیات آرماتورها و ابعاد و اندازه های دقیق و ... که باید توسط شرکت آسانسوری تهیه و برای محاسبات فنی و اجرا به مهندسی سازه کارفرما ارایه گردد.
2. کارهای آهن کشی که نقشه های هندسی سازه باید توسط شرکت آسانسوری به کافرما جهت محاسبات و اجرا داده شود.
قبل از ستون گذاری آهنکشی ابتدا آهن ها باید تنش گیری , سند بلاست و با یک لایه ضد زنگ رنگ آمیزی گردد توضیح اینکه چنانچه شرایط جوی محل نصب خیلی مرطوب یا اثرات خورندگی داشته باشد، باید با استفاده از روش حفاظت کاتدیک آهن ها در برابر خوردگی مقاوم گردند. در مناطقی که رطوبت بالا یا شرایط جوی خاصیت خورندگی فلزات را دارد حتما باید از موارد ضد خورندگی و ضد رطوبت جهت پوشش اهن آلات استفاده نمود.
3. بعد از اجرای کارهای آهنکشی کارهای مکانیکی شامل ریل گذاری و نصب براکت ها و تنظیم ریل انجام می گیرد. ریل ها توسط پشت بند به هم اتصال می یابند. جهت محکم کردن ریل ها به سازه آهنی چاه از براکت و لقمه استفاده می شود. براکت ها متناسب با اندازه ریل ها انتخاب می گردند. به منظور نگه داشتن ریل با هر براکت دو لقمه نیز به کار برده می شود. ریل ها باید از جنس فولاد ST-37 و با کیفیت بالا باشند. سطح ریل ها باید کاملا صیقلی باشد. ریل ها بایستی شاقول و موازی هم نصب شوند.
4. محاسبات تعیین اندازه پایه جک از نظر مقاومت و ارتفاع آن، نصب پایه جک و تعبیه جک روی پایه انجام می گیرد. محاسبه اندازه پایه جک در نصب جک به صورت غیر مستقیم کاربرد دارد. در این روش نصب یک فلکه هرزگرد در بالای جک قرار می گیرد و سیم بکسل ها روی شیارهای آن قرار می گیرند. این سیم بکسل ها از یک طرف به بالای کارسلینگ و از سمت دیگر به پایه جک مهار می شوند. جک هیدرولیک در روش نصب به صورت غیر مستقیم روی یک پایه قرار می گیرد. طول این پایه باید طوری محاسبه شود که فلکه هرزگرد در موقعیت صحیحی قرار بگیرد.
(طول جک در حالت بسته شده + کورس رزرو پایین + کورس عملیاتی جک + ارتفاع فریم فلکه + کورس رزرو بالا + فاصله اطمینان) - ارتفاع کل چاه = ارتفاع پایه جک
5. تعیین سیستم محرکه پاوریونیت در موتور خانه و نصب شلنگ ها و اتصالات آن از محل پاوریونیت به جک. پاوریونیت نیروی مورد نیاز برای حرکت جک را فراهم می کند. پاوریونیت شامل مخزن روغن، شیرهای کنترل جریان، الکتروموتور، پمپ و دیگر تجهیزات می باشد. انتخاب هریک از این تجهیزات نیاز به محاسبات دقیق دارد و با توجه به نوع کاربری آسانسور، ظرفیت آن و دیگر خصوصیات آسانسور تعیین می شوند.
نصب و راه اندازی آسانسورهای هیدرولیک
6. نصب تابلوی فرمان در محل موتورخانه آسانسور و کابل کشی و برق دهی اولیه به پاوریونیت.
7. نصب کابین و درب های آسانسور
8. تعبیه سنسورهای داخل چاه , کف چاه، درب و کابین
9. کابل کشی و سیم کشی نهایی و تنظیم سوییچ ها و تنظیم تجهیزات هیدرولیک
10. راه اندازی آزمایشی و راه اندازی نهایی و آموزش به پرسنل کارفرما و تحویل قطعی .
آسانسور خانگی هیدرولیک
ساختمان شیلنگ های هیدرولیکی از تعدادی لایه لاستیکی و ترموپلاستیکی تشکیل شده است که توسط پوشش سیمی یا نوار بافته شده تقویت شده است.
- در فشارهای پایین از شیلنگ های دو لایه با پوشش سیمی استفاده می شود.
- ولی در فشارهای بالا از شیلنگ های با شبکه مارپیچ و چهار تا شش لایه مارپیچی سیم های مقاومت بالا استفاده می شود.
آسانسور هیدرولیکی باربر - مسافرب
ويژگى هاى آسانسور و بالابرهای هيدروليكى:
- از ضريب ايمنى بالایی برخوردار هستند
- حرکت نرم و روان بدون ارتعاش و بدون لرزش دارند
- کارکردی آرام و یکنواخت و بدون لرزش دارند
- نیازی به موتورخانه در بالای چاه ندارند
- بدون نیاز به کنده کاری زیاد
- صرفه جويی در مصرف برق
- استفاده بهینه از فضای ساختمان
- نصب سریع و راحت تر
آسانسور هیدرولیک خانگی